Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 24 Nisan 2015, Cuma 09:10 tarihinde eklendi. 1387 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Lüleburgaz’da coşku ile kutlandı. Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde ki çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.
23 Nisan coşkusu

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalarda yerli ekipleri gösterileri ile tam not alırken yurtdışından gelen misafir ekiplerde kutlamalar renk kattı.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine Lüleburgazlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Lüleburgaz’da da törenlerle kutlandı.

Kutlama törenleri sabah saat 09:00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk törenine Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Emin Halebak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, muhtarlar, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, spor kulübü temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenlerin devamı İstanbul Caddesi Kongre Meydanı’nda yapıldı. Kaymakam Yılmaz ve beraberindeki protokol tören alanına gelip öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Nedim Çetin yaptı. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95. Yılını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Çetin sevgi, barış ve dostluk içinde yaşanacak bir dünya diledi.

 Daha sonra öğrenciler adına bir konuşma yapan 8 kasım Ortaokulu öğrencisi Beyza Alagöz, tüm çocukların bayramını kutlayıp bugünü çocuklara armağan eden Büyük Önder Atatürk’e teşekkürlerini sundu.

 Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından İlçe milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Atatürk ve Çocuk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra öğrencilerin gösterileri ile meydandaki bayram coşkusu tavan yaptı. Lüleburgaz Belediyesince düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliğine katılan Bulgaristan, Romanya, Letonya, Bosna Hersek ve Gagavuzya ekipleri ile Lüleburgazlı öğrencilerin hazırladıkları gösteriler coşku içinde izlendi.

 Öğrencilerin rengarenk giysileri kendilerinden emin tavırları bayram coşkusunu artırırken geleceğe umutla bakılacağının göstergesi gibiydi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek